De oplaadbare sigaret

 

De oplaadbare sigaret is te verdelen in 3 groepen:

De oplaadbare sigaret met echte tabak.

De oplaadbare sigaret met cartridge.

De oplaadbare sigaret met vloeistof.

 De sigaret met echte tabak:

Het E roken met echte tabak is geen dampen en ook geen roken, het zit er tussen in.

Er komt geen rook vanaf.

Bij een oplaadbare sigaret met tabak maak je gebruik van sticks met filter die gevuld zijn met echte tabak.

De sticks worden niet verbrand maar verwarmd tot 300 graden (bij normale sigaret 800 graden)

Iedere stick gaat net zolang mee als een normale sigaret en is verkrijgbaar in 3 verschillende varianten.

 

De sigaret met cartridge:

Bij deze manier van roken hoef je geen vloeistof bij te vullen.

Het werkt hetzelfde als bij een printer: als de cardrigde leeg is vervang je deze en kun je verder roken

 

 

 

.

De sigaret met vloeistof:

 

Het principe van iedere e-sigaret is hetzelfde. Je hebt een batterij, een verwarmingselement en een mondstuk. Met een E-sigaret verdamp je de E-liquid en in plaats van roken, ben je dus eigenlijk aan het dampen. De E-liquid zorgt voor de smaak en de damp. Deze E-liquids zijn verkrijgbaar met en zonder nicotine en de hoeveelheid nicotine kun je ook zelf bepalen.

De E-liquid zorgt voor de damp en niet de batterij.

Sommige E-liquids genereren veel rook en geven minder smaak en andere soorten gaan voor meer smaak en minder rook.

De hoeveelheid rook is geen indicatie of E-sigaret wel of niet goed is.

 

De meeste batterijen zijn voorzien van een 5-click aan/uit batterij. Dit houdt in dat het knopje op de batterij 5x snel achter elkaar ingedrukt dient te worden om de beveiliging te ontgrendelen. Om de batterij weer te vergrendelen moet opnieuw 5x snel achter elkaar op het knopje gedrukt worden. Dit om te voorkomen dat de E-sigaret door kleine kinderen gebruikt wordt. Ook kan de batterij van de E-sigaret niet per ongeluk leeglopen.

Tijdens het inhaleren dient het knopje op de batterij ingedrukt te worden, zodat de E-liquid goed kan verbranden.

 

Toebehoren:

Voor al onze E-sigaretten hebben wij ook de nodige toebehoren.

Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar zoals: Batterijen (verschillende sterktes)

Clearomizer

Opladers

Cable Charger

Verder hebben we nog opbergetuis, naaldflesjes (om makkelijker bij te kunnen vullen), en natuurlijk ook de nodige E-Liquids.

 

 

 

Schoonmaken

Een E-sigaret is een gebruiksvoorwerp en dient regelmatig schoongemaakt te worden. Bij het verdampen komt condens vrij dat op een gegeven moment kan gaan oxideren. Om dit te voorkomen moeten de RvS delen regelmatig schoongepoetst worden.

Het schoonpoetsen kan het beste gedaan worden met een servetje of keukenrol. De schroefdraad van de batterij moet aan de binnen- en buitenkant schoongemaakt worden.

De clearomizer bij een gesloten systeem (stardust) kan het beste een keer doorgeblazen worden. Dit kan door aan de batterij kant de clearomizer zachtjes door te blazen tot er aan de andere kant geen vloeistof meer uitkomt. (mondstuk eerst verwijderen)

Mocht dit geen effect meer hebben dan dient u een nieuwe clearomizer aan te schaffen.

Het is belangrijk om geen water of schoonmaakmiddelen te gebruiken bij het reinigen! Dit zou de werking van de E-sigaret kunnen schaden.

 

Batterij

Iedere E-sigaret werkt op een batterij. Het is belangrijk om de batterij de eerste keer volledig op te laden en daarna volledig te laten leeg lopen.

We verkopen ook sterkere batterijen, zodat deze minder snel hoeft worden opgeladen.

 

Liquid

Dit is de vloeistof die verdampt wordt door de clearomizer.

Er zijn verschillende smaken en samenstellingen.

De nicotinegehaltes lopen uiteen van 0mg tot 18mg.

De vloeistof zorgt ook voor de damp/rook, iedere vloeistof geeft een andere hoeveelheid rook af.Dit is afhankelijk van het VG gehalte.

De basis van ieder E-Liquid is PG (Propyleen) en VG  (Vegetable Glycerine)

PROPYLEEN:

PG is een bindende stof en zorgt ervoor om de vloeistof vers te houden. Deze stof zit ook in diverse soorten snoepgoed en frisdranken.PG zorgt ook voor de kriebel in de keel die je ook voelt bij sigaretten. Sommige mensen krijgen bij een hoog PG gehalte irritaties in de keel.Als dit het geval is pak dan een liquid met een hoger VG gehalte of meng de liquid met neutrale VG vloeistof. Voor sommige coils (bv bij de PICO) is een Liquid met een hoog PG gehalte vaak te dun. Deze kun je dan verdikken met VG neutrale vloeistof of pak een Liquid met de verhouding 50/50.

 

VEGETABLE GLYCERINE:

VG zorgt voor de damp die vrijkomt bij het roken en voor een zachtere smaak. VG is dikker dan PG. Niet ieder coil kan deze dikkere vloeistof verwerken en bij een liquid met een hoog VG gehalte zal de coil ook eerder vervangen moeten worden.

 

Welke verhouding?

De meeste Liquids bestaan uit een verhouding 70% PG en 30% VG. Voor de gezondheid heeft het geen voordeel om te kiezen voor PG of VG. In de regel geldt hoe hoger de PG hoe groter de kriebel in de keel en hoe hoger de VG hoe zachter de smaak en des te meer rook.